Хората от квартал Варуша искат спешно увеличение на шахтите
Квартал "Варуша" спешно се нуждае от увеличаване на шахтите и подмяна на водопровода, сигнализираха зрители. Малкото функциониращи шахти в квартала, нямат капацитет да поемат водата, стичаща се от всички улици. От общината заявиха, че предстои ремонт през месец март.
Въпреки многократните  сигнали на гражданите и на нашия екип до общината, отводнителни шахти по улиците в кв. "Варуша" или липсват или са запушени. Гражданите отново призовават институциите да предприемат мерки преди да са започнали пролетните дъждове.
Оказва се, че в момента една функционираща шахта поема водата на  няколко улици, защото другите или са затлачени  или са бетонирани. Според геодезиста Петър Янков, шахтите са много малко, има много страничен материал, като фракции, които се свличат от дъждовете, запълват шахтите  и те се задръстват.
Общината днес е изпратила писма до експлоатационните дружества   да  огледат разположението на тръбите и кабелите в кварталите Асенов и Варуша, тъй като се предвижда още март месец да стартира ремонт на улиците в двата квартала, каза инж.Ивайло Дачев-главен експерт в отдел "Техническа инфраструктура" към общината.


Соня Симеонова
22 Януари 2020 | 18:20
Тагове: "Варуша", квартал, вода, шахти, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook