Златна перпера получи първото бебе на Велико Търново за 2020 година
Най-младата родилка във Велико Търново през 2019 г. е била на 14 години, а най-възрастната - на 48. Родени са 17 двойки близнаци. Това каза д-р Светлозар Стойков, началник на Родилното отделение в Многопрофилната областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“. Той уточни, че за съжаление повече жени предпочитат да раждат със секцио, а не естествено. В Родилното отделение по традиция днес бе отбелязан Бабинден и бе орисано първото бебе на Велико Търново за 2020 година.
Бебетата през 2019 година са били 1002, което е по-малко в сравнение с предходната година. В Родилното отделение работят 16 акушерки и 10 лекари.
Търновското родилно е предпочитано от жени и от други региони.
Както повелява традицията в Денят на родилната помощ, най-младата акушерка изми ритуално ръцете на началника на отделението д-р Светлозар Стойков. Той поздрави всички свои колеги, пожела им здраве и все по-добри и големи успехи в работата. Първото бебе на годината за Велико Търново – Васил бе орисано навръх празника. Той е втората рожба на Памела Иванова и Атанас Иванов.
Семейството изказа своята благодарност към медицинските специалисти.
Първото бебе на Велико Търново за 2020 година получи от името на кмета на града златна перпера от времето на Иван Асен II, намерена на крепостта Царевец. Наградена бе и най-добрата акушерка на 2019 г. - Евшен Мехмедова. Молебен за здраве на лекари, акушерки, майки и бебета отслужи отец Славчо. Празникът в Родилно отделение продължи с танци и почерпка.


Вяра Димова
21 Януари 2020 | 18:20
Тагове: бебе, бабинден, раждане, акушерки, родилно, отделение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook