Отново боклук около Студентски общежития
За безразборно изхвърляне на боклуци около студентските общежития, сигнализираха зрители. Оказва се, че никой не е виждал извършителите и те най-вероятно изхвърлят отпадъците си в тъмната част на деня. От Управителният съвет на студентския съвет казаха, че вече планират почистване. Безброй фасове, кърпички, бутилки, буркани, найлонови опаковки и хартия са само част от находките на които се натъкна нашият екип около студентски общежития. Честа практика на студентите се оказа и да хвърлят завързани торбички с боклук направо в храстите. Соня и Калоян не са виждала никой да изхвърля боклук, но са сигурни, че само със забележки няма ефект, трябва да има и санкции.
Според студентите почистване не е имало близо две години. Цветомира Колева смята, че е крайно време студентите да осъзнаят какви рискове за здравето крие безразборното изхвърляне на отпадъци.
От Студентски съвет казаха, че знаят за проблема и , че организират почистване още утре на 22 януари, като приканват всички студенти да се включат.


Соня Симеонова
21 Януари 2020 | 18:15
Тагове: боклуци, студенти, общежития, санкции, почистване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook