Ресторантьори и хотелиери обличат жълти жилетки на 25 януари в знак на протест
Ресторантьори и хотелиери от 36 града съставиха декларация с пакет от мерки, която ще внесат в Народното събрание и обявиха намеренията си за национални протести. Символичният протест ще стартира на 25 януари с обличане на жълти жилетки, а ако няма резултат ще прерасне във ефективен, заканват се от бранша.
Декларацията включва пакет от мерки за борба със сивият сектор, който включва задължителна регистрация по ДДС на всички, които работят в бранша и отмяна на наредбата за запечатване на заведения при открити нередности като крайна и репресивна мярка. В декларацията се настоява и за намаляване на административния произвол над малкия и средния бизнес.От БХРА настояват и за законови промени за регламентиране на бакшиша.
Парите, които ще се спестят от ДДС-то ще се използват за увеличение на заплатите на персонала. Освен това намаляването на ДДС-то ще изсветли сивият сектор,каза Атанас Димитров зам. председател на БХРА.
Асоциацията на хотелиерите и ресторатнтьорите ще дадат своите искания на правителството след което ще подготвят и ефективните си стачни действия, като не се предвижда затваряне на търговски обекти.
Все още не е решено какви точно ще са ефективните протестни действия. За сега от БХРА предвиждат само символични. Те ще стартират на 25 януари, когато персонала на хотелите и ресторантите ще облекат жълти жилетки.


Соня Симеонова
20 Януари 2020 | 18:18
Тагове: БХРА, ресторантьори, хотелиери, протест, жилетки, мерки, декларация

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook