Строителството на новият кор" /> Първите три етажа на новият корпус на болницата са построени - Евроком Царевец | Новини


Първите три етажа на новият корпус на болницата са построени
Продължава изграждането на новият корпус на болницата във Велико Търново. Първите три етажа са вече построени. Те ще обединят двете бази на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Осем етажната сграда трябва да бъде завършена до края на 2020г.
Строителството на новият корпус на болницата, който ще обедини двете бази-стара и нова болница започна през лятото на миналата година. То протича в два етапа. Първият се финансира с 4,7 милиона лева, собствени средства на болницата и трябва да приключи за 328 календарни дни. С продажбата на 4 болнични имота се очаква да бъдат осигурени още 3 милиона лева за втория етап, коментира болничният управител д-р Стефан Филев.
В новото осеметажно крило ще бъдат преместени всички отделения с изключение на физиотерапията от така наречената стара болница. Според управителят на болницата новата постройка ще доведе до спестяването на близо половин милиона лева, които годишно лечебното заведение харчи за транспорт и издръжка на старата сграда.


Соня Симеонова
17 Януари 2020 | 18:36
Тагове: болница, строеж, корпус

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook