Увеличават се пострадалите от агресивни кучета
Увеличават се хората пострадали от агресивни кучета в квартал „Асенов“. Те настояват за спешни мерки от страна на институциите. От общината заявиха, че са изпълнили своите задължения съгласно Закона за ветеринарно-медицинската дейност, Закона за животните и съответните наредби, като част от кучетата са настанени в приют, а другата предстои да бъдат обработени.
Освен природозащитника Калин Василев, който бе нападнат преди няколко дни от глутница безстопанствени кучета, жертва станала и Румяна Тасева, която работи в района и по няколко пъти на ден се налага да преминава през опасния участък.
След инцидента Румяна вече не се придвижва сама, а винаги в компанията на колеги, които смятат, че намесата на Общината е крайно необходима.
Жертва на безстопанствените кучета станал и 10 годишният Боян, прибирайки се от училище.
Даниел Друмев не е потърпевш, но всеки ден преминава в страх пътя към училище.
Въпреки, че не успяхме да открием жената, която се грижи за кучетата, установихме, че тя всъщност не е техен стопанин, а само ги храни за да си осигури безопасност. Главният експерт към отдел Екология към Общината - Стойна Младенова заяви, че 5 от кучетата са настанени вече в приют, останалите ще бъдат заловени и кастрирани на по-късен етап. Само за миналата година в приюта са били настанени 219 кучета от тях 95 са осиновени, а общината е изразходила 252 хиляди лева за борба с безстопанствените животни.


Соня Симеонова
17 Януари 2020 | 18:20
Тагове: кучета, нападение, пешеходци, преминаване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook