Гимназията по туризъм стартира проект за Холокоста
За трета поредна година учителите по история и цивилизация от Гимназията по туризъм - Бистра Стефанова и Мариана Маринова, спечелиха проект на американска организация, свързан с Холокоста. Темата на проекта е "Мост към другия", а целта е учейки история учениците да се възпитат в дух на толерантност и уважение към другите.
Гимназията по туризъм за поредна година спечели проект на американска организация. Тази година темата е свързана с Холокоста. Тя предоставя възможност за размисъл сред учениците и възпитава на зачитане на човешкото достойнство на всеки човек, а участието на учениците ще ги мотивира да действат срещу стереотипите, предразсъдъците и дискриминацията.
Предвидени са разнообразни дейности по проекта: работа с "Дневникът на Ане Франк", разработване на туристически маршрути "По пътя към смъртта" след проучване и представяне на информация за концентрационните лагери в годините на Втората световна война. Децата ще изработят и исторически книжки за хората спасили българските евреи.
Темата за Холокоста извън проекта е застъпена в много от часовете по история, час на класа и в извън класните форми. Учениците се снабдяват с материали, правят презентации и беседват целогодишно, каза още Бистра Стефанова.


Соня Симеонова
16 Януари 2020 | 17:19
Тагове: Холокост, проект, ученици, история

« Назад




live


Евроком Царевец

Търсене








Изпрати репортаж







Настройване на цифров приемник


Тайната къща



Предавания



Станете наш почитател във Facebook