Билката като превенция срещу грипа
Билките могат да се окажат добра превенция срещу простудата и грипа в зимните месеци. Кихането, умората и температурата са първите признаци на вирусна инфекция. В сезона на грипа появата им е сигнал за предприемането на действия за подсилване на имунитета. Подходящите за тази цел средства са природните, съветва дългогодишния фармацевт Катя Иванова.
Употребата на билки, с цел облекчаване на дадено здравословно състояние, е традиционна практика, която живее и до днес както при по-възрастни, така и вече при по-млади хора. Билката днес се оказва един добър метод за превенция срещу грипа.
За да има ефект от билките е важно правилното им съчетание. Интернет понякога може да обърка хората. Затова Катя съветва всеки насочил се към тях да се допита първо към специалисти.
Билките могат да бъдат и помощно средство при вече настъпил грип. Все по-разпространени стават билките в обществото, казва Катя, която се занимава с билколечение повече от 35 години. По думите й и много лекари вече насочват своите пациенти към този вид лечебна дейност.


Вяра Димова
14 Януари 2020 | 17:50
Тагове: здраве, билки, полза, лечение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook