Муай-тай – изкуство на осемте крайника
Бойният спорт Муай-тай е много добро средство за самозащита. Чрез медитация и изтощителни тренировки, тайландското изкуство помага също за постигане на физическо, емоционално, умствено и духовно развитие. То изгражда човек като личност, казват практикуващите бойния спорт.
Муай-тай е тайландско бойно изкуство, придобиващо все по-голяма популярност. Преведено на български името му означава бокс на народа. Характерно е използването на удари с ръце, крака, лакти и колена – чрез тях и през осем точки се осъществява контакт с противника.
Както в Тайланд, така и в България, трениращите имат възможност да постъпват в клубовете от ранна възраст. Християн е на 13 години и е един от на-младите трениращи.
Жените също практикуват спорта и участват в национални и международни турнири, разказва учителката Полина Георгиева.
Спортът включва бойни удари с ръце и крака, което позволява да бъде прилаган и при самозащита. По време на тренировките, треньорът пази състезателите от контузии и при необходимост спира двубоя.
Великотърновският спортен клуб по Муай-тай участва във всички национални състезания и спаринги и е носител на редица български и международни отличия.


Соня Симеонова
13 Януари 2020 | 17:23
Тагове: Муай-тай, спорт, тренировка, състезания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook