Официaлнo зaпoчнa дaнъчнaтa ĸaмпaния зa 2020 гoдинa
Официaлнo зaпoчнa дaнъчнaтa ĸaмпaния зa 2020 гoдинa. Дeĸлapaциитe зa дoxoдитe нa физичecĸитe лицa и тeзи зa oблaгaнe c ĸopпopaтивни дaнъци мoгaт дa бъдaт пoдaдeни cлeд тaзи дaтa – ĸaĸтo пo eлeĸтpoнeн път, тaĸa и нa мяcтo в oфиcитe нa HAΠ.
Крайните срокове, в които лицата трябва да подадат данъчните си деклараци не са променени спрямо предходната година. За физическите лица крайния срок е 30 април. За юридическите лица е 31 март. И тази година физическите лица ще могат да се възползват от предвидените в закона отстъпки.
Запазва се и възможността физическите лица да ползват и предвидените в закона данъчни облекчения, както и възможността лицата допуснали грешки в данъчните декларации или са пропуснали да декларират някой доход ще могат еднократно до 30 септември да си направят сами корекция на данъчната декарация. Около 100 лица през изминалата година са се възползвали от възможността да подадат коригираща данъчна декларация.
За това е необходимо лицата да притежават или електронен подпис или да си извадят т.нар. персонален идентификационен код, чрез който могат да си подадат данъчната декларация по електронен път. През тазгодишната кампания НАП стартира и дългоочаквана услуга - служебно попълване на данъчните декларации. Или с други думи, НАП ще попълва служебно данъчните декларации на физическите лица.


Вяра Димова
10 Януари 2020 | 18:18
Тагове: НАП, декларации, данъци, кампания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook