Избор на части за автомобила
Един от основните разходи на почти всяко домакинство е автомобилът. В зависимост от марката, класа и годините му, сумата за месечната поддръжка, може да варира от 100 до няколко хиляди лева. Един от важните фактори за безопасността е изборът на частите, при необходимост от ремонт. Те могат да бъдат, както качествени и оригинални, така и с много ниско качество. Как да изберем добро качество на добра цена, вижте в следващия репортаж.
Всеки автомобил в даден момент се нуждае от подмяна на износена част.
В специализираните магазини могат да се намерят неоригинални, но качествени части на добра цена, така и такива с много ниско качество. Според специалистите е добре да си купуваме продукти на разпознаваеми марки.
Заради разбитите пътища едни от най-честите ремонти по всеки автомобил са на ходовата му част, която има основно значение за безопасността при шофиране.
Освен с качествени части е изключително важно да снабдявате автомобила си и с качествено гориво.Хората, които купуват гориво с подобрител от бензиностанциите, могат да спестят с около 20 ст. на литър, като си закупят и налеят добавка в резервоара сами.
При по-ограничен бюджет авточастите втора употреба също са популярно решение в България. Освен ниската им цена, другото им предимство е, че са оригинални. Неизвестно е само колко време са експлоатирани и колко още "живот" им остава.


 
9 Януари 2020 | 18:54
Тагове: авточасти, автомобил, ремонт, гориво, поддръжка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook