Йорданка Бъчварова: "На България ѝ предстои Възраждане!"
Партиите не издържаха изпита на историята, но възраждането предстои. Това е основният акцент в най-новата книга на историчката Йорданка Бъчварова -"Изпитът". Авторката внушава на читателите, че българската история не трябва да се променя и политизира, защото това я прави правдива. Тя е и основен пътеводител към бъдещето.
"Гражданското общество трябва да формира мнение, което не прощава и най-малкото отклонение от националните интереси"-така започва книгата на Йорданка Бъчварова. В нея авторката подчертава, че България трябва да има национална доктрина.
Според авторката всяка власт поставена извън контрола на обществото, води до произвол. Бъчварова споделя още, че целта на книгите, които пише е българите да започнат да четат и да се интересуват от историята си, само така биха могли да я променят ако се налага.
85-годишната Йорданка Бъчварова през целия си живот работи като учител по история и има зад гърба си издадени редица исторически книги. Една от тях е "История славянобългарска-2", която се използва като помагало в училищата.


Соня Симеонова
8 Януари 2020 | 17:53
Тагове: Изпитът, книга, история, възраждане

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook