Задържано е едно длъжностно лице за схема с фалшиви регистрации на товарни автомобили във Велико Търново
Задържано е едно длъжностно лице за схема с фалшиви регистрации на товарни автомобили при специализирана акция в сектор "Пътна полиция" във Велико Търново късно снощи. Акцията е във връзка със сигнал за фалшиви регистрации на камиони. Това заяви по време на брифинг зам.-началникът на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Стефчо Банков. На този етап не може да се говори за престъпление, тъй като все още се извършват процесуално-следствени действия.
На 2-ри януари постъпва информация в ОД МВР Велико Търново по отношение на това, че следва да бъдат регистрирани 15 товарни автомобила и ремаркета. Като същите фиктивно ще бъдат транспортирани до КАТ. Автомобилите реално не са на територията на страната. Създадена е незабавна организация съвмество с дирекция Вътрешна сигурност.
Въпросните регистрационни табели, които са монтирани на товарните автомобили, са за други автомобили, които към настоящия момент ги е нямало, обясни комисар Машов. Прокуратурата е образувала досъдебно производство, което в момента събира доказателства.
Длъжностното лице е нямало право да издаде временни транзитни номера за МПС, които се намират извън територията на страната.
Схемата е свързана с транспортна фирма, която действа на територията на област Велико Търново. Повече яснота се очаква следващата седмица.


Вяра Димова
3 Януари 2020 | 18:03
Тагове: арест, акция, схема, регистрация, товарни автомобили

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook