С конкретни цели и оптимизъм започваме новата година
Първите дни на всяка нова година са време за ново начало - поставяне на нови цели и първи стъпки към тяхното постигане. Често обаче новогодишните предизвикателства, които си поставяме, имат кратък живот. Това според специалисти се дължи понякога на недостатъчна мотивация за тяхната реализация или пък на твърде високи и нереални желания.
Щастие, спестяване на пари и инвестиция, любов, нова работа, здравословен живот са само част от целите, които си поставят повечето от хората в началото на новата година.
Голяма част от българите определят миналата година като успешна в личен план и са оптимисти за настоящата година, като вярват, че ще е по-добра от изминалата 2019 година.
Има и такива, които не си поставят цели в началото на новата година.
Златната среда при планирането е най-добра – нито твърде високи и непостижими цели, нито да нямаме такива. Спрямо успехът, който сме постигнали до момента, трябва да имаме желания и цели, които да се стремим да реализираме през новата година. За да ги осъществим обаче психолози съветват да ги превърнем в реални цели, а тях – в постижими планове и стратегии.


Вяра Димова
2 Януари 2020 | 17:18
Тагове: Нова година, цел, постижение, мотивация

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook