Електронното правосъдие - новото предизвикателство в съдебната система
Въвеждането на системата за електронно правосъдие ще бъде едно от предизвикателствата пред новия председател на Районния съд във Велико Търново Младен Димитров. Това се очаква да се случи поетапно във всички съдебни структури в страната през 2020 година.
Младен Димтров пое управлението на Районния съд в последния месец на отминалата година. Работи над 18 години като съдия в съдилищата в Свищов и Велико Търново, като 9 години е бил заместник-председател на РС Велико Търново.
Равносметката за изминалата година сочи, че около 80% от решенията на Районния съд са потвърдени и на по-горни инстанции, което за Димитров е знак, че институцията работи добре. По думите му през последното десетилетие характерът на престъпността се променя.
По-малко са случаите на дребна и битова престъпност в областта, поради намаляване на криминогенните фактори, които провокират по-дребната престъпност. За сметка на това съвременните престъпници използват все по-интелигентни методи. Наблюдават се повече случаи на организирана престъпност: източване на кредитни карти, телефонни измами, интернет злоупотреби.
Очаква се работата на правистите и гражданите да се облекчи с помощта на иновацията, която се предвижда от тази година, споделя председателят на Р.С.
Освен като професионалист, юристът се радва на постигнат баланс и в личен план.


 
2 Януари 2020 | 17:16
Тагове: правосъдие, електронно правосъдие, съдебна система, председател, Районен съд

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook