Община Лясковец получава финансиране за енергийна реконструкция на административната сграда
Община Лясковец подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност на сграда на общинска администрация Лясковец. Проектът е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020, „Инвестиции в създаването, подобряването и разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”. Проектът „Реконструкция на сграда на общинска администрация Лясковец с цел подобряване на енергийната ефективност” е насочен към подобряване на енергийната ефективност на публична сграда общинска собственост.
Сградата на общинска администрация е построена през 1962 година, като от тогава до настоящия момент не са извършвани мащабни строително монтажни работи. В рамките на проекта се предвижда външна изолация на сградата, подмяна на дограми, реконструкция на отоплителна инсталация, доставка и монтаж на нов водогреен котел с двустепенна моноблочна газова и комбинирана горелка, изграждане на нова разпределителна мрежа с полипропиленови тръби. Друга мярка която се предвижда в проекта, е да се изгради електронно управление за работа на отоплителната система. Предвижда се топлоизолиране на стени и скатни покриви на сградата, полагане топлоизолация на под, подмяна на дървената дограма с PVC дограма, както и подмяна на осветителни тела.
С реализацията на проекта за енергийна ефективност на общинската сграда ще се постигне пълна енергийна ефективност на общинските сгради, тъй като в рамките на шест други проекта е извършена енергийна реконструкция на всички общински сгради от образователната и културната инфраструктура на общината.
Общият бюджет е 679 152 лв., а срокът за изпълнение е 36 месеца.


Соня Симеонова
27 Декември 2019 | 18:03
Тагове: Лясковец, община, енергийна, ефективност, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook