Започна кампания „С грижа за възрастните хора“ във Великотърновско
Кампанията „С грижа за възрастните хора“ стартира тазгодишното си издание в село Балван. Това информира директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Велико Търново комисар Красимир Кръстев. Ще се раздават брошури на самотно живеещите хора по селата, за да им припомнят какви правила да спазват за недопускане на пожари през отоплителния сезон.
Монтирането на датчици за известяване при пожар е една от стъпките за предотвратяване на пожарите в бита и намаляване на жертвите и пострадалите от най-рисковите групи – възрастни самотно живеещи хора и трудноподвижни граждани. Инициативата датира от 2017 г., когато в село Балван бяха монтирани 12 детектори за дим в къщи на самотно живеещи хора.
В рамките на инициативата са изготвени брошури с основните правила за недопускане на пожари при използване на различни видове отоплителни уреди, както и мерките за безопасност.
Определянето на жилищните сгради ще става по предложение на кметовете, защото те са хората, които са запознати, кои сгради се обитават от самотно живеещи възрастни граждани.


Вяра Димова
27 Декември 2019 | 17:58
Тагове: грижа, възрастни, самотни, пожари, загинали

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook