2020-та ще бъде годината на среброто
Високосната 2020-та ще бъде година на благородния метал сребро, който се свързва с луната. Освен, че са красив подарък сребърните бижута са сравнително достъпни и често дамите могат да разнообразяват тоалета си с нови модели. Сребро може да се носи всеки ден, и е подходящо за всеки празник.
Още от древността, 3000 години преди Христа е започнала обработката на среброто, като първоначално са се правили пръстени, а след това деца и мъже са ги носили, закачени на сребърни верижки. Масово, благородният метал започва да се използва в Европа, след стъпването на Христофор Колумб в Америка, където са най-големите залежи на сребро.
Среброто е известно и лечебните си свойства. В древен Египет след сражения раните на бойците са били обработвани с тънък слой сребърно фолио, което се е поставяло върху раната и тя е заздравявала много бързо, казва Димитър Кинов. До ден днешен медицински експерти смятат, че малко количество сребърна вода, е полезна за организма, като по този начин, той се пречиства и тонизира.
Има поверие на Балканите, че през високосните години, на дрехите на малките деца са пришивани малки сребърни монетки, споделя търговецът на бижута.
Среброто реагира на външни влияния и лесно променя цвета си. Затова е важно бижутата да се съхраняват в кутии, да се свалят преди сън или при плуване в басейн. Има ефективни методи за поддръжка на метала и в домашни условия.
Към всяко облекло, можем да добавим стилни сребърни бижута. Освен с красота, благородният метал ще ни зареди и с положителна енергия.


 
20 Декември 2019 | 18:19
Тагове: сребро, бижута, поддръжка, благороден метал

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook