Настоящ и бивш кмет се справят заедно с предизвикателствата в с. Дичин
Настоящ и бивш кмет заедно се справят с предизвикателствата в търновското село Дичин. Николай Теодосиев трупа знания за управлението на малкото населено място от Иван Кръстев, който е бил начело на кметството в продължение на 16 години. Доверявайки се на дългогодишния опит на предшественика си, младият кмет успешно решава основни проблеми в селото.
Кметът на Дичин е родом от Велико Търново. От ранна възраст се привързва към красивото малко селце, разположено в Росишката долина.
Голяма част от любимите занимания на младия кмет са свързвани с природата и животните.
В момента бивш и настоящ кмет си партнират, като двамата имат много сходства в кариерата си. Теодосиев до голяма степен разчита на опита на Кръстев при справянето с управленски проблеми и коментират заедно начина за разрешаването им.
За изминалия кметски мандат на Николай Теодосиев са изцяло асфалтирани 6 улици, подменена е водоснабдителната мрежа, отводнени са десетки къщи. Кметът Николай Теодосиев е и председател на читалище ''Зора''. Често двамата организират, културни събития, отбелязват годишнини от въстания, войни и знакови събития свързани с историята на селото.
Хармонията в малкото селце е резултат от уважението на личности от различно поколение, запретнали ръкави да работят, за да осигурят комфорт на хората, избрали село Дичин за свое кътче, в което да живеят и обичат.


 
13 Декември 2019 | 17:51
Тагове: Дичин, кмет, управление

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook