Подлезите във В. Търново се нуждаят от ремонт
Подлезите във В.Търново се нуждаят от основен ремонт. Освен, че са изпочупени стъпалата, липсва осветление, стърчат кабели, плочките са нападали и често се използват като обществени тоалетни. От общината вече няколко години търсят средства за ремонт.
Преминаването през подлеза на ул. „Полтава“ и бул. „България“ е истинско изпитание за хората. Няма осветление, мазилката е нападала, от тавана стърчат кабели, а стените са надраскани с нецензурни надписи. Именно затова Райна Чонева и много други предпочитат да рискуват живота си като пресичат през мантинелата, за да стигнат до домовете си.
Съоръжението е направено в края на 70-те години, за да обслужва пешеходците от квартал „Кольо Фичето“ към Военното училище, разказва бившият военослужещ Тодор Тодоров.
Същото е състоянието и на много от подлезите в града. Повече от 25 години не им е правен основен ремонт, а бюджетът на общината стига само за пролетно почистване и дезинфекция. През 2017 г., бяха подменени изпочупените плочки и бе осигурено осветление на всички подлези. Миналата година зам.-кметът на общината проф. Камарашев обеща да бъдат заделени повече средства за по-голям ремонт, който така и не се случи.


Соня Симеонова
13 Декември 2019 | 17:49
Тагове: подлез, състояние, ремонт, осветление

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook