Закупуваме живи елхи за кампанията "Посади надежда"
2 000 лева събраха доброволците от фондация "Искам бебе" в рамките на два дни на Коледния базар в парк "Марно поле" във Велико Търново. В една от къщичките, предоставена благотворително от Общината за социалните услуги, бяха изложени красиви ръчно изработени сувенири от съмишленици на каузата. От началото на седмицата започна и кампания за закупуване на живи елхички, като част от парите от продажбите ще се подкрепят двойки с репродуктивни проблеми.
За първи път на Коледен базар за два дни фондация „Искам бебе“ събира сумата от 2 000 лева.
В началото на седмицата в земеделското министерство бе дадено началото на благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов "Посади надежда". Велико Търново е от градовете, които се включват в каузата в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми. За цялата страна са осигурени общо 10 000 елхички, като 5 лв. от всяко закупено дръвче ще бъдат дарени за покриване нуждите на семейства, които се борят за дете.
Това е третата поредна кампания за закупуване на живи елхички. Инициативата ще продължи през пролетта, когато хората ще бъдат поканени да засадят дръвчетата.


Вяра Димова
12 Декември 2019 | 18:04
Тагове: Искам бебе, инициатива, базар, елхи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook