Коледен благотворителен базар на сдружение "ЗОВ"
Студенти от ВТУ, деца и младежи, лишени от родителска грижа от Центрове за настаняване от семеен тип във Велико Търново и Кризисен център за деца, жертви на трафик село Балван организират Коледен благотворителен базар. Към тях се присъединяват и хора с увреждания от двата центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост. Това е поредният Коледен благотворителен базар на сдружение "ЗОВ България".
12 години Сдружение "ЗОВ" работи съвместно с Великотърновския университет, като в инициативите се включват и студенти доброволци. А Коледният базар е една от ежегодните прояви.
Средствата събрани от базара ще бъдат дадени на съответните социални институции. Обикновено в рамките на двудневния базар се събират между 600 и 800 лева.
Днес Айшен бе от хората, които решиха да подпомогнат социалните институции, като закупят артикул от предлаганите на базара.
Непродадените артикули се предоставят на благотворителния базар, организиран от Общината в парк "Марно поле", където великотърновци закупувайки ги, ще подпомогнат каузата.


Вяра Димова
11 Декември 2019 | 18:14
Тагове: ВТУ, базар, благотворителност, помощ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook