Павел Жеков: Много от шофьорите са опасни през зимата
Зимата е един от най-рисковите периоди за шофьорите и е необходима добра подготовка, преди да седнем да управляваме автомобилите си. Велико Търново е от градовете с трудна инфраструктура за шофиране, особено за младите водачи. Какви правила е нужно да спазваме през зимния сезон, за да избегнем инциденти, попитахме европейския шампион по автомобилизъм и специалист по безопасно шофиране Павел Жеков.
Шофьорите не са достатъчно подготвени за опасните изненади на пътя, казва Павел Жеков. Обучението за получаване на шофьорска книжка е базово и има нужда от допълнителна практика за адекватна реакция при рискови ситуации.
Според Павел Жеков голяма част от водачите са опасни. Затова е нужно е да се смени методиката на обучение по отношение на контрола на автомобила върху различните видове настилка и ситуации.
Характерно за улиците на Велико Търново са улиците с голям наклон. Според Жеков, общината има основен ангажимент да осигури необходимите условия за шофиране в зимни условия.
Плавните движения и правилната работа с волана са от изключителна важност.
Сред основните причини за тежки катастрофи през зимата са понижената концентрация и лошо оборудваните за специфичните условия автомобили.


 
11 Декември 2019 | 18:12
Тагове: шофиране, обучение, подготовка, безопасност

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook