Пиротехническите изделия крият рискове от тежки наранявания
Пиротехническите изделия крият рискове, а най-опасният период според статистиката са коледните и новогодишни празници. Статистиката сочи, че всяка година има тежки инциденти с пострадали хора и затова е много важно фойерверките да бъдат закупени от лицензирани магазини и на тях да е обозначен производителят. Как да разпознаем качествената от опасната пиротехника, вижте в следващия репортаж.
Често при неправилна експлоатация пиротехническите средства крият риск. Затова при покупка е важно да следим инструкциите и какво е безопасното разстояние.
Закупуването на пиротехнически изделия трябва да става единствено в обекти, които притежават разрешение за търговия с пиротехнически изделия. Много важно е да се избере мястото, където ще се възпламеняват, с оглед безопасността. Не трябва да се използват видимо повредени пиротехнически изделия или такива с изтекъл срок на годност, съветва още Иван Илиев.
Задържането в ръка на бомбички, пиратки и фойерверки или в близост до лицето и косата могат да предизвикат тежки изгаряния и травми, натискането им с крак също може да бъде опасно. За такъв един инцидент разказва и Иван Илиев.
След края на шоуто отговорностите не приключват. Трябва да се изчака поне 5 минути преди да се приближим към мястото, за да се избегнат забравени или невъзпламенени фойерверки, които може да гръмнат впоследствие.


Соня Симеонова
10 Декември 2019 | 17:32
Тагове: пиратки, фоерверки, риск, наранявания, пиротехнически

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook