В. Търново с нов генерален план за движение през 2020 г.
До средата на януари проектът на новия генерален план за организация на движението във Велико Търново трябва да бъде депозиран в Община Велико Търново. За сега той е в процес на доработка, тъй като ще се вземе предвид мнението на гражданите, които ще бъдат допитани на 16 декември. Подготвеният до момента вариант за нов генерален план за организация на движението не е доработен, тъй като се очакват идеи от страна на гражданите.
Специалистите ще се съобразят с предложенията на гражданите и ще направят до представянето на идейния проект в Общината необходимите корекции. Същевременно онлайн допитване, в което се включиха 1600 души очерта основните параметри. От него стана ясно, че гражданите искат добър обществен транспорт, велоалеи и пешеходни зони.
Велико Търново е град с динамична инфраструктура. Очаква се трафика му да облекчат новата автомагистрала „Хемус”, скоростният път Русе – Велико Търново. В момента се проектира и Северен пътен възел, за който е възможно финансиране, каза проф. Камарашев.


Соня Симеонова
9 Декември 2019 | 18:07
Тагове: план, движение, организация, магистрала

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook