Елица Топалова е новият носител на Академичната награда на Общината
Велико Търново за 19-ти път връчи Академичната награда на общината от 5000 евро на най-добрия студент на ВТУ "Св.св.Кирил и Методий". На тържествено събрание по повод студентския празник в аулата чекът получи Елица Топалова, завършила с успех 5,97 от семестриалните изпити специалността "Българска филология" и номинирана от Академичния съвет на университета.
Тържественото събрание бе открито с приветствие от ректора проф. Христо Бонджолов.
Престижното отличие от Академичния съвет на Великотърновския университет получи Елица Топалова. Тя бе избрана от общо пет номинации на различните факултети във университета. Завършила е специалност "Българска филология". Успехът й от семестриалните изпити е отличен 5,97 и отличен 6.00 на Държавните изпити. По време на следването е участвала в редица международни научни конференции. Носител е на грамоти от Националната студентска олимпиада по езикова култура и Националната олимпиада по български език.
Елица казва, че спечелената сума от наградата ще инвестира в образованието си.
За поредна година ректорът проф. Христо Бонджолов връчи личната си стипендия. Тази година трима студенти са нейни носители. На тържественото събрание бяха обявени и отличилите се в различни области студенти от Великотърновския университет. 56 изявени момичета и момчета са спечелили национални и международни награди и имат значими научно-художествени и спортни постижения.


Вяра Димова
5 Декември 2019 | 18:37
Тагове: ВТУ, академична награда, община, студенти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook