6 учебни заведения във Велико Търново са изцяло реновирани
3 училища и 3 детски градини на територията на В. Търново са изцяло реновирани по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. Стойността на ремонтните дейности е близо 9 милиона лева. Предстои ремонт и на останалите училища и детски градини не само на територията на Велико Търново, а и в малките населените места.
Заради лоши характеристики на сградния фонд, нуждаещ се от укрепване и модернизация Община В. Търново предприе реконструкция и модернизация на три детски градини и три училища на територията на В. Търново, в които се обучават около 1100 деца.
Извършената модернизация в образователната инфраструктура ще създаде здравословна среда, добра хигиена на труда, ще доведе до намаляване на риска от наранявания и ще гарантира безопасна среда при възпитанието и обучението на децата.
Обновяването на сградния фонд е намалило разходите за горива на учебните заведения с около 30%. Модернизирането ще стимулира приема на ученици, като направи училището привлекателно за тях, допълни още Мариела Цонева.


Соня Симеонова
5 Декември 2019 | 18:24
Тагове: сгради, училища, детски градини, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook