Вдигат с 10 % заплатите на преподавателите в университета от януари?
От януари месец заплатите на преподавателите в университета ще се вдигнат с 10%, ако министърът на образованието Красимир Вълчев потвърди, каза ректорът на великотърновският университет Христо Бонджолов. Той заяви, че учебното заведение излиза от финансовата криза и този месец ще бъдат изплатени всички дължими суми на служителите на университета.
Ректорът на Великотърновския университет припомни, че преди 4 години е приел университета със задължения от 6 милиона лева, а в момента такива няма. С общите усилия на всички това, което е заложено в началото започва да дава видим резултат.
Това са 2 милиона лева върху 12 заплати на преподавателите и служителите на великъторновският университет, допълнителни средства изработени по програми. А от догодина се очаква и повишаване на заплатите, допълни още проф. Бонджолов.
Относно позицията на студентския съвет за освобождаването на Иван Момински от поста му, като домакин на Студентски общежития, с която ви запознахме в петък, ректорът каза, че позицията е адекватна и не може изгонени през вратата студенти да се опитват да влязат през прозореца за да прокарват политическите си възгледи.
Ректорът добави, че с решение на академичен състав от сутринта е оттеглена заповедта за освобождаване на Иван Момински.


Соня Симеонова
2 Декември 2019 | 17:29
Тагове: ВТУ, заплати, преподаватели, увеличение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook