Великотърновци предпочитат да празнуват Нова година в чужбина
Месец преди Коледа и Нова година записванията за почивки вече са в своя край. По информация на туристически фирми в съседките ни Македония, Турция и Гърция почти всичко вече е запълнено. Както обикновено по примамлива за българите остава празничната новогодишна нощ в чужбина.
С наближаването на Коледа и Нова година, българите се ориентират към планиране на своите почивки за предстоящите празнични дни.  Много българи ще прекарат празниците в чужбина. Резервациите най-често са за Турция, Македония, Сърбия и Албания, Гърция и Румъния. 
Ранните резервации започват още от началото на септември. По-голямо струпване на почивни дни ще има около Коледа. По думите на Детелин Монов българите предпочитат да прекарат Новогодишната нощ извън дома, докато за Коледа се ориентират към домашния уют. А за ранните записвания отстъпки не липсват, както в България, така и в чужбина. 
Към момента ранните записвания до края на месеца са с намаление до 35%. От три до седем дни обичайно българите отделят за почивката си по Коледа. 
При ранните записвания вече много хора си правят застраховка ''Отмяна на пътуване'', която гарантира връщане на 100% от сумата при невъзможност за пътуване до конкретното място.


Вяра Димова
29 Ноември 2019 | 18:02
Тагове: почивки, празници, Нова година

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook