Студентският съвет на ВТУ с остра позиция срещу смяната на управителя на „Студентски общежития“ ЕАД
Студентският съвет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ излезе с официална позиция относно смяната на управителя на „Студентски общежития“ ЕАД Иван Момински. Представителите на Студентският съвет са на мнение, че зад рокадата се крият користни цели. Официална информация от университета няма. Позицията на Студентският съвет беше разпространена и в социалните мрежи.
Студентският съвет разпространи официална позиция относно смяната на управителя на "Студентски общежития"-Иван Момински, който според тях е един безупречен професионалист с дългогодишен опит, изпълняващ изключително компетентно и отговорно задълженията си.
Студентите задават и друг сериозен въпрос, по какви критерии Петър Петров, познат на всички с политическата си принадлежност към ВМРО е избран за Председател на Съвета на директорите на „Студентски столове и общежития“ ЕАД . Без солиден трудов стаж и икономическо образование са му поверени активи от милиони левове.
Оказва се, че веднага след непрозрачният избор на Петър Петров от ВМРО, като председател на Съвета на директорите, същият е заменил досегашният Иван Момински с Иван Димов, кандидат за общински съветник от същата листа.
Нашият екип се свърза с Петър Петров, който заяви, че е назначен за председател на Съвета на директорите на "Студентски столове и общежития" още през ноември месец 2017г., а отстраняването на Иван Момински е заради навършени години за пенсия. Петров заяви още, че обвиненията на Студентския съвет са частна атака срещу него заради несподеляне на политически възгледи.


Соня Симеонова
29 Ноември 2019 | 17:56
Тагове: студентски съвет, Момински, Петров, общежития, ВМРО

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook