Възстановяват доброволната казарма от догодина
"Тази година имаме двойно увеличение на военнослужещите, а доброволната казарма е заложена в програмата на Министерство на отбраната за 2020 година" това каза Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който бе гост на празника на Националният военен университет Васил Левски във В.Търново.
Желаещите тази година да встъпят в редиците на армията са двойно повече спрямо същият период през миналата година, това заяви Министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
За това е нужно Военните окръжия да бъдат по-активни, да се работи с подрастващото поколение, както и да се въведе военното обучение в по-разширена форма в средните училища.
Министър Каракачанов не скри, че в това отношение Министерство на отбраната води спор с Министерство на образованието, от където смятат, че 5 часа военно обучение са достатъчни. Военното министерство са на мнение обаче, че са необходими поне 15.Що се отнася до въвеждане на доброволна казарма министър Каракачанов заяви, че вече е заложена в програмата на министерството, като за целта са осигурени 4 милиона лева.
Министърът каза още, че до средата на следващата година трябва да бъдат сключени и договорите за 150 бронирани машини на стойност 2 милиарда и 220 хиляди лева и за двата многофункционални кораба за флота на стойност 840 милиона лева.


Соня Симеонова
28 Ноември 2019 | 17:41
Тагове: военни, казарма, празник, оръжия, Каракачанов

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook