Коледният базар в парк „Марно поле” отваря врати на 29 ноември
На 29 ноември, петък, отваря врати Коледния базар в централния парк на Велико Търново „Марно поле“. Базарът ще бъде официално открит в 17,00 ч. с празнични музикални изпълнения на духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев“ „Джуниър бенд“. Ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси ще се предлагат в 25-те дървени къщички-павилиони, разположени на централната алея в парк „Марно поле“.
В началото на базара ще е Коледният календар, на който ще се отброяват дните до настъпването на Рождество Христово. В близост, под внушителна естествена елха, ще е Коледната поща, където джуджета ще приемат до 20-ти декември детските писма за Дядо Коледа.
В една от къщичките ще е благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХIII“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от Община Велико Търново.
В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, на базара ще има няколко благотворителни кампании. На 8-ми декември ще е дарителската акция на Фондация „Искам бебе“, а през целия месец Сдружение „Приятели на животните ВТ“ ще набира парични средства, храна, одеяла, постелки и играчки за бездомните животни в старата столица.
Всяка събота на специално изградената открита сцена на базара ще има вокални изпълнения на талантливи деца и млади изпълнители от Велико Търново и хоротеки. За малките посетители много забавления до края на годината ще има в детския атракцион с виенско колело и въртележки.


Вяра Димова
27 Ноември 2019 | 18:08
Тагове: коледен, базар, бенд, изложба, сцена

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook