Великотърновските автоинструктори подкрепят протестиращите си колеги от страната
Великотърновските автоинструктори се обявиха категорично против предложението на образователното и транспортно министерство да се увеличат часовете по кормуване от 31 на 42 часа, както и идеята да се въведе GPS система за контрол на практическото обучение. Инструкторите подозират, че зад предложенията се крият користни цели.
Великотърновските автоинструктори подкрепят протестиращите си колегите като коментираха, че няма никакъв смисъл от увеличаването на часовете, тъй като това няма да доведе до търсения ефект. Те посочиха, че проблемът не е в това как се обучава кандидат-шофьорът, а това кой ги изпитва.
Гечев смята, че съображенията на част от колегите му да се обявят против въвеждането на новите предложения са недобронамерени.
Автоинструкторите казаха още, че с въвеждането на GPS система за контрол, обучителят и курсистът ще заплащат такса на частна фирма, която ще прави бизнес от това, въпреки че контролът на обучението е възложен на автомобилната администрация.
Петров допълни, че няма нужда от увеличение на часовете на курсистите, защото и сега има възможност, ако някой не се справя, да вземе допълнителни часове. Курсистката Теодора Шишкова смята, че часовете са крайно недостатъчни и категорично отказва да се снима преди изпит.
Председателят на съюза на великотърновските автоинструктори Даниел Маринов каза, че тази седмица ще се проведе Национална среща на автоинструкторите от цялата страна на, която ще се решат понататъшните действия на автоинструкторите.


Соня Симеонова
27 Ноември 2019 | 18:03
Тагове: автоинструктори, изпит, кормуване, GPS, часове

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook