Цената на "Гражданска отговорност" за неизрядни шофьори нараства до 400%
Цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" за неизрядни шофьори  да нарасне до 400%, това предвижда проектът за системата бонус-малус на Комисията за финансов надзор. За хората без нарушения ще има бонус от 23 до 25% от цената на полицата. Всяко нарушение след 1 януари 2020 г. ще бъде определящо, а реално ще плащаме застраховка според досието си от януари 2021 г.
Според новия проект цената на задължителната "Гражданска отговорност" на неизрядните шофьори ще се определя според нарушенията. Ако шофьорът има тежки провинения на пътя цената на застрахoвката ще бъде максимално висока. Според шофьори, идеята е много добра, защото неизрядните водачи трябва да си понесат отговорността.
С така предложеният проект всяко нарушение на пътя от 1 януари 2020 г., ще носи съответен брой наказателни точки, които  ще влязат  в досието на водача на базата, на които  ще бъде  оскъпена застраховката "Гражданска отговорност".
Ако шофьор превиши скоростта до 30км/ч. извън населено място застраховката му ще скочи с 10%. Ако нарушението е в населено място "Гражданската" ще поскъпне от 30 до 75%, а поскъпване с 400% ще има за натрупани много наказателни точки.
Проектът предвижда още всеки собственик на превозно средство  да посочва, кой има право да го шофира, като "Бонус"и "Малус" ще се определят както за самия собственик, така и за всеки, който има право да шофира колата.


Соня Симеонова
20 Ноември 2019 | 18:04
Тагове: застраховка, кола, гражданска отговорност, водачи, нарушения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook