Гимназиите по туризъм във Велико Търново и Охрид ще работят по общи проекти
Гимназиите по туризъм във В.Търново и Охрид подписаха договор за сътрудничество. Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" и Общинското угостителско туристическо училище в Охрид "Ванчо Питошески" се споразумяха за съвместно кандидатстване по проекти, участия в международни кулинарни състезания, провеждане на ученически практики, както и популяризиране на културно-историческото наследство на двата града.
Професионална Гимназия по Туризъм "Д-р Васил Берон" работи по национални и международни проекти от 2002 година и вече има 12 партньори в страни от Европейския съюз, но идеята сега е да се установят контакти с държави, близки до България. Основната цел е да се развива професионалното образование, като се търсят възможности, каза директорът на Гимназията по туризъм Татяна Данчева.
Директорът на охридското училище Мариан Радески отбеляза, че Велико Търново и Охрид са побратимени от повече от 25 години и според него приятелските отношения с гимназията ще допринесат и за още по-ползотворно сътрудничество между двете стари столици.
Двамата госта -ръководителят и секретарят на туристическото училище в Охрид Душко Яковчески са от вчера във В. Търново. Имали са среща с кмета Даниел Панов, с председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и с народния представител Милен Михов.


Соня Симеонова
19 Ноември 2019 | 18:11
Тагове: Велико Търново, Охрид, стаж, ученици, сътрудничество, училища

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook