На 20-ти ноември запалват коледните светлини на Велико Търново
Запалват коледните светлини на 20-ти ноември пред Общината. Това каза Нелина Църова, директор на Дирекция "Култура и туризъм" по повод предстоящите Коледни и новогодишни празници. Програмата тази година ще започне по-рано и е наситена с различни събития, както за малки така и за големи. 
Концерти, спектакли и изложби са само част от програмата по повод предстоящите Коледни и новогодишни празници. Първото събитие е традиционното запалване на коледните светлини в града, което ще се случи на 20 ноември от 17 часа. Празникът е кръстен "Коледна въртележка". Спектакълът ще приключи с фойерверки.
От 26-ти  до 30-ти ноември в Изложбени зали великотърновци ще могат да разгледат интерактивна изложба на историческото изкуство под надслов "Историческо величие", която представя картини, съкровища, предмети и литература, образователни програми и анимация за деца. Във всеки един от дните до края на месеца има още представяния на книги, концерти благотворителни спектакли. Различни дейности ще зарадват и най-малките жители на Велико Търново.
На 29 ноември ще бъде открит Коледният базар в парк "Марно поле". 25 къщички ще бъдат разположени, включително къщичката на Дядо Коледа. Новогодишната програма ще започне на 31 декември в 23 часа на сцената пред Общината.
Тази година гости ще бъдат дует "Инилия", Професионален фолклорен ансамбъл "Искра" и концерт на Графа с лазерно шоу.


Вяра Димова
18 Ноември 2019 | 17:01
Тагове: Коледа, светлини, елха, базар, спектакъл

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook