1 030 пътно-транспортни произшествия са регистринани от началото на годината на територията на област Велико Търново
1 030 пътно-транспортни произшествия са регистрирани от началото на годината до 13 ноември на територията на област Велико Търново. От тях 204 са тежки, с 19 загинали и 291 ранени граждани. Това информира  Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново. По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия - 17 ноември, служители на сектор "Пътна полиция" и деца от Младежки червен кръст раздаваха брошури с препоръки към водачите на моторни превозни средства.
От началото на акция „Зима“ от 1-ви ноември до 13-ти ноември на територията на област Велико Търново са регистрирани общо 41 пътно-транспортни произшествия. От тях 6 са тежки с един загинал и 10 ранени граждани.
Акцент е поставен и върху водачите на моторни превозни средства, които не осигуряват предимство на пешеходците. Глобата за тях е 100 лева и отнемане на осем контролни точки. А за пешеходци неспазващи Закона за движение по пътищата глобите варират между 20 и 50 лева. От днес Пътна полиция започва да налага и санкции от 50 лева за водачите, които не са сменили гумите на автомобила си със зимни.
Как да подготвят автомобилите си за движение в зимни условия, какво да бъде поведението им на пътя и с какво да се съобразяват са препоръките включени в брошурите, които доброволците раздадоха на шофьорите.
Младежите от Българския червен кръст припомниха на шофьорите и пешеходците да бъдат внимателни.
На 17 ноември 2019 г. в църковните храмове в областта по време на отслужване на Светите литургии ще бъде вмъкнат богослужебен текст за покой на загиналите при пътно транспортни произшествия.


Вяра Димова
15 Ноември 2019 | 18:23
Тагове: пътно, транспортни, произшествия, брошури, акция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook