Административният съд във Велико Търново организира Ден на отворените врати в новата сграда на съдебната институция
Административният съд във Велико Търново организира Ден на отворените врати в новата сграда на съдебната институция. Имотът на улица "Иван Вазов" 1 е паметник на културата и е с четири надземни и два подземни етажа. Сградата е построена през 1935 година. Предстои експертни комисии от различни ведомства да направят оглед на сградата и тя да бъде официално приета и открита.
Министерството на правосъдието купи сградата през 2012 г. за 1,7 млн.лева и я предостави на Висшия съдебен съвет. Реконструкцията започна на 7 септември 2018 година. Стойността на проекта е за 1,5 млн. лева.
В новата сграда се помещават 3 съдебни зали, деловодство, в което едновременно ще се обслужват по петима граждани и помещения за служителите и магистратите. Покривът е изцяло нов и е с керемиди, както се полага на сграда със статут на паметник на културата. Фасадата също е освежена.
Към момента в Административен съд Велико Търново работят 9-тима магистрати и 31 съдебни служители. Очаква се увеличение на щата за съдебни служители във връзка с преместването в новата сграда.
В Деня на отворените врати бяха върчени и наградите от конкурса за ученическо съчинение на тема "Съдебната палата – домът на съдилищата. Моята мислена разходка в сградата на съда". Голямата награда получи Александра Иванова от ОУ "Димитър Благоев". Тя получи ваучери за книги на стойност 150 лева.


Вяра Димова
8 Ноември 2019 | 17:52
Тагове: административен съд, сграда, отворени врати

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook