13-годишно момиче е било бито от ученици в ОУ "Патриарх Евтимий"
13-годишна ученичка от ОУ "Патриарх Евтимий" е била нападната и бита от ученици от същото училище. Според родителите на пострадалата, инцидентът е станал в двора на училището  пред очите на родители и учители, които са наблюдавали случката без да се намесят. Родителите твърдят, че момичето е подложено на системен тормоз от учениците от години, а ръководството не взима мерки. От училището заявиха, че инцидентът е преувеличен.
Инцидентът станал във вторник, когато Мирослава, излизайки от училище е пресрещната от група деца от други класове, които я нападат без причина.
Свидетел на случката става майката на Мирослава, която заради напредналата си  бременност не може да защити дъщеря си.
Психологът  на училището - Офелия Иванова, не пожела да застане пред камерата, но каза, че е запозната с инцидента и всеки ден работи за овладяване на агресията  с провинилите се деца. Класната им също потвърди, че с децата се работи. Същевременно родителите на Мирослава са започнали процедура по преместване на момичето в друго училище.
Директорът на училището не отрече през годините да е имало сигнали за тормоз над Мирослава, но заяви, че с децата е разговаряно многократно. За последния случай каза, че той не се е случил в двора на училището и на него не са присъствали учители.
Родителите на Мирослава са завели дело срещу директорката и училището и са твърдо решени да уведомят всички инстанции за случая.


Соня Симеонова
8 Ноември 2019 | 17:46
Тагове: ученици, агресия, училище

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook