Великотърновци продължават да изхвърлят боклуци около контейнерите
Великотърновци продължават да изхвърлят всякакъв вид боклук около контейнерите. От общината са категорични, че  едрогабаритните отпадъци трябва да се извозват до депата в с. Леденик или с. Шереметя.
Въпреки десетките предупреждения на общината за санкциониране на граждани изхвърлящи боклуци около определените за това места, все още има хора, които си позволяват да замърсяват с непотребните си вещи и покъщнина. За да се справят частично с проблема от Община Велико Търново са разположили няколко контейнера за мебели в различните квартали. На Донка Иванова  също се наложило да изхвърля старата си маса, и въпреки, че контейнерът за мебели е далеко от дома ѝ, тя и синът ѝ я пренесли на ръка.
Петър е  един от малкото хора, който  не е дошъл да изхвърля, а да почиства и ако намери нещо, което може да му влезе в употреба, да го прибере.
Параскева казва, че манталитетът ни никога няма да се промени.
Директорът на отдел "Екология" към общината Зорница Кънчева предупреди, че изхвърлянето на едрогабаритни отпадъци, като мебели, столове, маси, легла и дивани около контейнерите  е незаконно и подлежи на санкции. Гражданите трябва сами да си извозват обемистите стари вещи на сметищата в село Леденик или Шереметя, а не да ги оставят до контейнерите.


Соня Симеонова
7 Ноември 2019 | 17:55
Тагове: отпадъци, контейнери, мебели, вещи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook