Центърът за социална рехабилитация и интеграция за възрастни и лица с увреждания над 18 години отбелязва 10 години
По повод отбелязване на 10-годишнината от разкриването на Център за социална рехабилитация и интеграция за възрастни и лица с увреждания над 18 години в парк „Дружба” се проведе събитие под мотото „Аз съм тук и мога“, с участие на потребители от социални услуги функциониращи на територията на община Велико Търново. Активно се включиха и студенти от специалност „Социални дейности” на ВТУ, които заедно с потребителите участваха в празничната програма и подготвените от организаторите забавни игри.
Провеждането на празничното събитие бе под мотото „Аз съм тук и мога“ и предостави възможност да бъде популяризирана дейността на социалните услуги за хора с увреждания и да запознае гражданите с предизвикателствата и успехите на хората с увреждания, както и с възможностите за тяхното активно социално включване.
Срещата ще бъде насочена към специалистите от социалните услуги.
Работотдателите също са една от целите, тъй ато лицата с увреждания, наети на работа все още са малко. Към днешна дата потребителите в центъра за социална рехабилитация и интеграция за възрастни и лица с увреждания над 18 години са около 60.


Вяра Димова
29 Октомври 2019 | 18:02
Тагове: център, социална, рехабилитация, услуги, потребители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook