Представиха книгата "Търновските кметове – 1877 – 2019" на Тодорка Недева
Книгата "Търновските кметове – 1877 – 2019" на Тодорка Недева бе представена официално в Музей "Възраждане и Учредително събрание" в присъствието на наследници на кметовете на старата столица. Книгата описва миналото и съвременността на Историческата и духовна столица на България през личните истории на хората, които са я управлявали от Освобождението до днес.
Книгата "Търновските кметове – 1877 – 2019" е плод на сериозни научни изследвания. Същевременно е написана много увлекателно и съдържа интересни и неизвестни досега факти. Историкът проф. Петко Петков е автор на предговора към книгата.
Работата по книгата отнема на автора над 10 години.
Тя каза че хората, които заемат ролята на кмет на най-българския град, макар и много различни, са обединени от една кауза – Велико Търново.
Авторът Тодорка Недева подчерта,че голяма роля за написването на книгата имат бившите кметове и техните родственици, които помагат с материали за живота и делото на описаните личности в книгата. Тя отправи апел към наследниците на бившите кметове да даряват снимки, документи, вещи, с които още повече да се дообогати изложбата, посветена на Търновската община.


Вяра Димова
25 Октомври 2019 | 18:18
Тагове: Велико Търново, книга, кметове, история

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook