Емил Караниколов: "Само в България и Румъния ръстът на доходите е от 8 до 12%"
Инфлацията в България е около 3%, а ръста на доходите е от 8 до 12%, това каза министърът на икономиката Емил Караниколов при посещението си в гр. Горна Оряховица. Той добави, че процеса за увеличаване на доходите е изключително бавен, но по правителствена програма минималната работна заплата трябва да стане 650 лв. до 2021г.
Министърът на икономиката Емил Караниколов каза, че привличането на нови инвеститори води до това самите инвеститори да се борят за работниците с по-добри условия на труд и подходящи възнаграждения. Той не скри своето разочарование от ниските доходите и подчерта, че има много работа до достигане нивото на доходите в другите европейски държави.
Караниколов посочи, че нивото на безработицата в България е много ниско и изрази опасения,че има липса на работна ръка, за това ще се опитат да привлекат отново българите работещи в чужбина да се върната в страната.
Министър Емил Караниколов лично инспектира терена за новата индустриална зона в района на летището в Горна Оряховица, за който има вече изготвен проект, а инвеститорският интерес е доста голям и вече са разгледани офертите на 4-ма чуждестранни инвеститори.


Соня Симеонова
22 Октомври 2019 | 17:40
Тагове: Горна Оряховица, министър, икономика, летище

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook