40 години от създаването на териториалната Организация на слепите във Велико Търново
Териториалната организация на Съюза на слепите - Велико Търново отбеляза своята 40-годишнина с празничен концерт. Събитието се проведе в Голямата зала на Общината. То се организира със съдействието на Община Велико Търново. Събитието бе отбелязано с много гости и приятели на организацията, като входа бе свободен за всички желаещи.
Празничният концерт бе предшестван от редица мероприятия, като екскурзии до различни местности в страната и чужбина. Една от най-вълнуващите бе еднодневна екскурзия до Долината на розите и град Казанлък, каза председателят на организацията Ненчо Обретенов
Освен доброто настроение от празничната атмосфера незрящите хора изразиха своето недоволство от проблемите, с които се сблъскват в ежедневието. Един от тях е инфраструктурата.
Освен трудното предвижване незрящите са недоволни и от ниските пенсии.
Димитринка смята, че трябва да се промени отношението на хората към различните.
Гости на събитието бяха незрящи от Съюза на слепите в гр. Дряново и гр. Габрово, които изнесоха кратка музикална програма. Съюза на слепите във В.Търново получи поздравителни адреси от приятели, общински съветници и институции. На отличилите се членове на съюза бяха раздадени грамоти и парични награди.


Соня Симеонова
16 Октомври 2019 | 19:02
Тагове: незрящи, концерт, празник, мероприятия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook