Жителите на Ново село на протест пред ВиК
Жителите на с. Ново село излязоха на мирен протест пред сградата на ВиК "Йовковци", заради системно спиране на водата и ниското налягане през последните години. От дружеството им обясниха, че са предприели и ще продължават да предприемат необходимите мерки доколкото им позволява водната инсталация.
Жителите на с. Ново село излязоха на протест пред ВиК във В.Търново, тъй като след многократните им сигнали към дружеството за системното спиране на водата и ниското налягане години наред не се предприемат необходимите мерки.
От дружеството се извиниха на хората и обясниха, че състоянието на водната мрежа с годините продължава да се влошава, но въпреки амортизацията са предприети необходимите мерки.
По думите на Трифонов селото е последна точка от Севлиевската водоснабдителна система в обратна посока и за да достигне водата трябва да захрани 9 населени места, които са в посока от В.Търново към село Ново село. Това обяснява слабото налягане. Въпреки това част от системата е подменена с нови елементи.
Жителите на селото се заканват да се обърнат към Областния управител след изборите, ако мерките, които предприеме ВиК не дадат необходимия резултат.


Соня Симеонова
11 Октомври 2019 | 19:19
Тагове: протест, ВиК, Ново село

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook