Велико Търново домакинства Националните дни за учене през целия живот
В продължение на три дни, от 9-ти до 11-ти октомври, във Велико Търново се провеждат Национални дни за учене през целия живот - 2019. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката. В рамките на дните ще се проведат - национален форум, свързан с Електронната платформа за учене на възрастни в Европа, Изложение на институции и организации за учене на възрастни и Церемония за връчване на годишните награди в сектора за учене на възрастни.
Велико Търново е домакин на петите национални дни, посветени на ученето през целия живот.
Таня Михайлова подчерта важността на взаимодействието между страните имащи отношение към подготовката и организацията за кадри на пазара на труда и изискванията на работодателите.
България е в златната среда по образователна структура на населението - на 15-то място сред 28 страни членки. Интерес представляват промените в образователната структура на населението на възраст 25-64 години по етнически групи. Наблюдава се значително подобряване на образователната структура на ромското и турско население. Намалява делът на лицата с начално образование. Основният документ, по който комисията работи цели да се намали делът на преждевременно напусналите и да се увеличи делът на завършилите висше образование.


Вяра Димова
9 Октомври 2019 | 17:39
Тагове: форум, учене, образование, участници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook