Старите къщи от ул. "Опълченска" устойчиво се рушат
Старите къщи от ул. "Опълченска" устойчиво се рушат и събарят, сигнализираха граждани. От сградите ежедневно падат отломки, а конструкциите им се свличат. От общината са категорични, че става въпрос за немарливост от страна на собствениците. Някой от тях заявиха, че не могат да се разберат със съседите за предприемане на ремонти.
Една от най-атрактивните улици във Велико Търново с голяма част от най-знаковите за старопрестолния град вековни къщи - ул. "Опълченска", е оставена на произвола на съдбата, жалват се местни.
За друга опасна къща разказва и Георги Георгиев.
От общината са категорични,че собствениците са немарливи и нехаят за имотите си. Години наред Илиян Илиев се мъчи да убеди съседите си, с които са на калкан, че е необходимо да направи ремонт на къщата си. Те не само не съдействали, но дори подавали жалби срещу него.
По документи старият град е с особен статут . С постановление на Министерски съвет част от В. Търново е обявен за музеен резерват, но според архитекти половината къщи са за събаряне, тъй като са негодни,опасни и застрашават живота на хората.


Соня Симеонова
8 Октомври 2019 | 17:56
Тагове: улица, "Опълченска", къщи, рушене

« Назад




live


Евроком Царевец

Търсене








Изпрати репортаж







Настройване на цифров приемник


Тайната къща



Предавания



Станете наш почитател във Facebook