Графити творци правят стенопис в търновско училище
Стенопис върху подпорната стена на игрището на Основно училище "Димитър Благоев" правят велотърновски графити творци. Идеята е на училищното настоятелство и родителския актив. Целта на проекта е да се създаде стенопис с обща площ около 100кв. метра. Великотърновските художниците, които рисуват върху стената, изобразяват фигури на деца, практикуващи любимите си спортове.
Стилът на изпълнение на рисунките на художниците се доближава до анимация, тъй като е най-разпознаваем за децата, споделят графити творците. В завършения си вид съвременният стенопис ще обогати училищното простраство и ще направи детската игра още по-приятна за тях. Творците обединяват своето въображение и талант, оставяйки своя отпечатък върху стената.
Работният процес на графити творците привлича всеки ден погледите на учениците и ги запознава отблизо с модерното изкуство.
В следващите няколко дни се очаква стенописът да бъде завършен. По време на изработката в двора на училището функционира и детска работилница, на която децата имат възможността да се запознаят още по отблизо със спецификата при рисуването със спрей.


Вяра Димова
7 Октомври 2019 | 18:22
Тагове: училище, графити, стена

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook