Продавачите на кооперативния пазар са недоволни от условията на труд
Продавачите от Кооперативния пазар във Велико Търново са недоволни от състоянието на масите на пазара. Най-голям се оказва проблемът по време на дъжд, когато покривите протичат и продукцията се мокри. Търговците очакват с нетърпение обещания от години ремонт.
От 100 до 150лв. плащат собствениците на маси на Кооперативния пазар във Велико Търново. В тази цена е включен наемът за масата и ползваната електроенергия. Пространството пред сергията се заплаща допълнително. Сумата не е голяма, но за нея продавачите се надяват да получат качествена услуга.
Според Мария Трифонова, ако масите са по- качествени ще е по-висок наемът, а от там ще трябва да се оскъпява и продукцията.
През месец юни Общинският съвет подкрепи идейния проект за цялостна реконструкция на кооперативния пазар. По проект търговските маси ще бъдат разположени под колонада на подиуми по двойки, а пред тях ще има тенти за защита от слънце и дъжд. Нашият екип потърси за коментар директора на пазара инж. Михаил Савов, който не бе открит, а кога точно ще стартира реконструкцията не е ясно.


Соня Симеонова
7 Октомври 2019 | 18:18
Тагове: пазар, маси, състояние, ремонт

« Назад




live


Евроком Царевец

Търсене








Изпрати репортаж







Настройване на цифров приемник


Тайната къща



Предавания



Станете наш почитател във Facebook