Контейнери за стари и ненужни дрехи и обувки вече са на разположение на великотърновци
Великотърновци вече могат да се възползват от нова придобивка – контейнери за събиране на стари дрехи и обувки. Такива са поставени на 5 места в града. Идеята е там да се събират старите и ненужни дрехи и обувки на територията на Велико Търново. Поставянето на контейнерите е по инициатива на Община Велико Търново.
Едно от местата, където е поставен контейнер за събиране на стари дрехи и обувки е в централната част на Велико Търново - северния вход на парк "Марно поле". Делян Ангелов, който е представител на изпълнителната фирма за Велико Търново подчертава, че от важност да не се изхвърлят други вещи от посочените на контейнерите.
Една част от дрехите в контейнера ще бъдат дарени на територията на общината.
Великотърновци приемат положително идеята и споделят, че биха се възползвали от възможността да изхвърлят ненужните си вещи разделно.
Останалите места, в които са поставени такива контейнери са в кварталите "Картала", "Бузлуджа", "Колю Фичето" и на входа на парк "Дружба". Контейнерите побират около 180 килограма. Инициативата е и проверка дали те ще се използват по предназначение, а при необходимост ще бъдат поставени и допълнителни.


Вяра Димова
26 Септември 2019 | 17:23
Тагове: контейнери, дрехи, обувки, рециклиране

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook